2013. április hónap bejegyzései

Így történik a pénztárgépek cseréje

Forrás: Napi Gazdaság

Ötvenezer forintos támogatást ad az állam a pénztárgépek cseréjéhez, ez egy készülék árának akár a kétharmadát is meghaladhatja – mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Szatmáry Kristóf hozzátette: amennyiben késne a pénztárgépek engedélyeztetése, akár a június 30-ai határidő meghosszabbítása is felmerülhet.
Folytatás

Káosz a pénztárgépek piacán – még prototípus sincs

Forrás: Napi Gazdaság

Még senki sem tudja biztosan, milyen feltételeknek kell majd megfelelnie az új pénztárgépeknek, március végén is módosították az előírásokat. A jelenlegi bizonytalan helyzetet a lapunknak nyilatkozó kereskedők rosszallották, hiszen a gyártó még a prototípust sem készítette el, így rendelni sem lehet belőle. Várhatóan csak az utolsó pillanatban jelennek meg a boltokban az eszközök.
Folytatás

Kassza csere állami támogatással

Ötvenezer forintos támogatást ad az állam a pénztárgépek cseréjéhez az arra jogosult vállalkozóknak. Kizárólag az a vállalkozás kaphat kompenzációt, amelyik árbevétele nem éri el az évi 500 millió forintot. Egy cégnek, vállalkozónak legfeljebb öt kasszára jár a segítség.
Folytatás

Közlemény a NAV által nyilvántartásba vett pénztárgép, taxaméter szervizekről

Megjelent: 2013.04.04.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 176/C. § (2) bekezdése alapján a mai nappal megjelentettük a NAV által nyilvántartásba vett pénztárgép, illetve taxaméter szervizeket.

PDF formátumban:PTG_nyilvantartasba_vett_szervizek_2013.04.04.